blog-logo

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie. De unde va putea fi descărcat

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie. De unde va putea fi descărcat

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, vicepreședintele CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu.

Andrei Baciu a precizat că certificatul verde digital va putea fi descărcat de pe o platformă dezvoltată de STS.

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie și va putea fi descărcat de pe o platformă dezvoltată de STS. Vom avea o platformă unde creăm un cont, ne autentificăm și primim pe e-mail un link de unde putem descărca certificatul”, a anunțat vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu.

Certificatul atestată fie faptul că o persoană a fost vaccinată anti-COVID, fie la faptul că aceasta a trecut prin boală, fie absența infectării în momentul respectiv, atestată de un rezultat RT PCR negativ.

Alte articole:   Operatorii economici, suspendați dacă nu respectă în mod repetat măsurile anti-COVID

Certificatul va fi prezentat la punctele vamale fie printat, fie pe telefon, pe tabletă și va fi scanat codul QR.

„Elementul principal din punct de vedere tehnic pe acest certificat digital este codul QR, acel cod care ne va permite verificarea validității acestui certificat pentru că fiecare cod QR, fiecare certificat generat din acel portal va avea o semnătură electronică. Modalitatea verificării semnăturii este prin intermediul unui gateway care există și a fost operaționalizat pe 1 iunie la nivel European”, a explicat Baciu.

Potrivit vicepreședintelui CNCAV, datele personale nu sunt transmise, ci rămân în sistem.

Amintim că sistemul tehnic la nivelul UE care permite verificarea certificatelor COVID este funcțional și déjà, șapte țări emit pașaportul COVID.

Alte articole:   Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre condițiile și regulile examenului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate