blog-logo

Ziua Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului multinaţional NOBLE JUMP 2021, la Cincu

Ziua Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului multinaţional NOBLE JUMP 2021, la Cincu

Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021 (NOJP21) este organizată astăzi, 1 iunie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII), din Cincu, judeţul Braşov.

Potrivit MApN, cu acest prilej, vor avea loc exerciţii tactice cu trageri de luptă cu muniţie reală executate de către militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF).

Totodată, va fi organizată o expoziţie statică de armament şi tehnică militară, relatează Agerpres.

Evenimentul se desfăşoară începând cu ora 9.45.

Peste 4.000 de militari români şi aliaţi participă, cu aproape 600 de mijloace tehnice, la Exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021, care are loc până pe 2 iunie, pe teritoriul României.

Alte articole:   FOTO Accident între un camion și un ATV, pe DN73. Trafic blocat între Tohanu Nou și Tohanu Vechi

Exerciţiul NOBLE JUMP 21, planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exerciţiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conţine secvenţe de pregătire şi instruire a forţelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România.

Exerciţiul constă în dislocarea componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră şi feroviară), aeriană şi maritimă, pe teritoriul României, având ca destinaţie finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu.

Aproximativ 4.000 de militari și peste 600 vehicule și aparate de zbor din 12 state NATO participă, exercițiul militar Noble Jump 2021 de la Cincu.

Alte articole:   IPJ Brașov: 32 posturi scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă

Foto: facebook.com/ mapn.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate