blog-logo

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani ar putea începe pe 2 iunie. Cum se va desfășura imunizarea

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani ar putea începe pe 2 iunie. Cum se va desfășura imunizarea

Vaccinarea copiilor cu vârstele de 12-15 ani ar putea începe miercuri, 2 iunie, a anunțat Comitetul de Coordonare a Vaccinării într-un comunicat de presă.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani poate începe de miercuri, 2 iunie, în toate centrele din țară unde se folosește ser Pfizer.

Minorii din această categorie de vârstă vor avea nevoie de două doze administrate și de acordul scris al părinților.

„De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Respectarea acestui termen este condiționată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat”, precizează CNCAV în comunicatul de presă.

Potrivit comunicatului, minorii pot fi înscriși în platforma de vaccinare începând de astăzi, 1 iunie.

Alte articole:   Ruperea PNL: Ce spun liberalii din cele două tabere: Cîțu și Orban

Conform CNCAV, platforma electronică de vaccinare va fi optimizată de miercuri, 2 iunie, și permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.

De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, cu prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough, unde se folosește ser Pfizer.

Chestionarul de triaj și formularul de consimțământ pentru părinți, prin care își exprimă acordul în acest sens, se pot descărca de AICI, după crearea contului.

Harta acțiunilor de imunizare din fiecare localitate poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.