blog-logo

Călătoriile în UE. Minorii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină

Călătoriile în UE. Minorii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină

Comisia Europeană propune noi reguli de călătorie pentru familiile care au copii mai mici de 12 ani și care nu pot fi vaccinați anti-COVID-19.

Conform propunerii Comisiei Europene, minorii ai căror părinți sunt complet vaccinați ar putea să nu fie nevoiți să stea în carantină, indiferent de țara din care călătoresc, relatează Digi24.

De asemenea, copiii mai mici de 6 ani ar trebui să fie exceptați de la testare.

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți – de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore”,  a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție.

Propunerile Comisiei Europene, inclusiv cea referitoare la scutirea minorilor de carantină, vin în condițiile în care Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie.

Alte articole:   Încă un liceu din Brașov trece în online

Setul de măsuri propus de Comisia Europeană prevede că persoanele vaccinate și cu a doua doză sunt exceptate de la carantină, indiferent de situația epidemiologică din țara unde au călătorit, iar o regulă similară ar trebui să se aplice și persoanelor care au trecut prin boală și care au primit cel puțin prima doză a unui vaccin.

De altfel, persoanele care au trecut prin boală ar putea să se bucure de un regim liber de călătorie până la 180 de zile după recuperare.

Testele PCR ar urma să fie valabile 72 de ore, iar cele rapide – 48 de ore, mai notează Digi24.

Alte articole:   Lista centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Brașov. Repartiția pe localități

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.