blog-logo

Proteza dentară trebuie purtată și în timpul somnului. Ce efecte provoacă în caz contrar?

Proteza dentară trebuie purtată și în timpul somnului. Ce efecte provoacă în caz contrar?

Mulți pacienți au tendinta de a nu purta proteza dentara atunci când dorm. Motivul? Dezinformarea, ca de exemplu, mitul reclamei la pastilele efervescente pentru igienizare, pusa într-un pahar cu apa în care se lasă proteza, iar persoana în cauza, pune fericita capul pe pernă.


„Un pacient edentat total, sau parțial, nu mai beneficiază de suportul ocluzologic necesar, pentru a asigura mandibulei o așezare confortabila în raport cu maxilarul superior. Atunci când nu avem dinți sau când lipsesc bună parte din ei, articulația temporo-mandibulara are cel mai mult de suferit. Un astfel de raport greșit poate duce la dureri de cap, dureri cervicale și, nu în ultimul rând, la poziționarea vicioasa a posturii coloanei vertebrale
”, precizează pentru cititorii newsbv.ro Ana Maria Stan, medic stomatolog protetica, estetica.

Alte articole:   Județele Sibiu și Mureș peste Brașov la capitolul câștiguri salariale

Da, ați înțeles bine, lipsa unui raport corect între cele doua maxilare, mai ales pe o perioada îndelungată, afectează și alte zone ale corpului.

Cu o igienizare corespunzătoare după cina, proteza trebuie purtata și în timpul noptii, tocmai pentru a înlocui și corecta funcția unui țesut foarte activ, care nu mai există.

„Vă încurajez sa lăsați proteza în paharul cu substanțe de igienizare, 30-60 de minute, după care sa o reasezati pe câmpul protetic, considerând-o ca făcând parte din corpul dumneavoastră”, spune medicul specialist brașovean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.