blog-logo

USR-iștii iar se laudă cu inițiativele liberalilor. Acum este vorba despre sprijinul financiar pentru copiii din creșe și pentru cei care stau cu bunicii

USR-iștii iar se laudă cu inițiativele liberalilor. Acum este vorba despre sprijinul financiar pentru copiii din creșe și pentru cei care stau cu bunicii

Părinții care nu au prins loc la creșe de stat sau cei care își lasă copiii în grija bunicilor vor primi ajutor financiar pentru plata uneia private, respectiv, indemnizație pentru bunici.

Consiliul Local a adoptat joi, hotărârea privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară privată și a indemnizației destinată pentru creșterea nepotului/nepoților, inițiativa aparținând consilierului local PNL Pamela Diaconu.

Având în vedere că numărul locurilor în creșele publice este mai mic decât cel necesar pentru a acoperi toate solicitările, Municipalitatea a decis să acorde un sprijin financiar, în cuantum de 525 de lei, pentru părinții care își duc copiii într-o creșă privată sau pentru cei ai căror copii stau cu bunicii.

„Vești bune pentru brașovenii cu copii mici. În ședința de consiliu de astăzi s-a aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 525 de lei pentru părinții care nu reușesc să-și ducă copiii în creșele din municipiul Brașov. Cuantumul a fost stabilit în baza sumei pe care o cheltuie municipalitatea cu fiecare copil care se află în creșă, iar aceasta poate fi folosită de către părinți fie pentru a duce copilul la o creșă privată, fie pentru cei care au nevoie să stea acasă cu el. Mulțumesc pe această cale atât Consiliului Local, care a aprobat astăzi acest proiect, cât și colegei noastre de coaliție, doamna consilier local Pamela Diaconu, care s-a implicat activ în acest proiect“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Întâmplător, sau nu, inițiatorul proiectului de hotărâre era trecut… Allen Coliban. Când a fost interpelat în plenul ședinței pe această temă, primarul a mormăit în barbă că va cere aparatului de specialitate să facă modificările de rigoare… Dar, nu este pentru prima dată când useristul se laudă cu proiectele inițiate sau demarate de alții și reamintim achiziția de mașini electrice pentru RAT, viitorul complex de agrement de pe platforma Rulmentul etc.

Alte articole:   Vreme caldă la sfârșitul toamnei. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Conform acestei hotărâri, pot beneficia de ajutorul financiar:

  • părinții/părintele la care copilul locuieşte în mod statornic (pentru plata creșei private);
  • persoana care are calitatea de reprezentant legal al copilului şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia;
  • persoana desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor.

Acordarea ajutorului financiar se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creşă în sistem public și pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la o creşă în sistem public, ori nu a retras copilul de la o creşă organizată în sistem în sistem public.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor educaționale prestate de o creșă privată, trebuie îndeplinite o serie de condiții, printre care:

  • să aibă domiciliul stabil în Municipiul Brașov;
  • copilul aflat în întreținere, pentru care se solicită ajutorul financiar, să fie înscris la o unitate de educație timpurie antepreșcolară cu sediul în municipiul Brașov, în sistem privat, părinții/persoanele care se ocupă de îngrijirea copiilor să nu aibă datorii față de bugetul local;
  • părinții/persoanele care se ocupă de îngrijirea copiilor să fie angajați cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, să desfășoare activităţi independente, să obţină venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură ori să exercite o funcţie de demnitate publică sau asimilată.
Alte articole:   Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria” Brașov, de Ziua Armatei Române

În cazul indemnizației pentru bunici, condiția este ca și aceștia să aibă domiciliul în Municipiul Brașov și să aibă o stare de sănătate corespunzătoare îngrijirii nepotului/nepoților.

Ajutorul financiar pentru copiii care frecventează creșele private și indemnizația pentru bunici se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani. În situaţia în care copilul împlineşte vârsta de 3 ani în timpul anului şcolar, ajutorul financiar se va acorda până la finalizarea anului şcolar, însă nu mai mult de împlinirea vârstei de 4 ani.

Creșele de stat din Brașov revin la programul prelungit

O altă măsură de sprijin pentru brașovenii cu copii mici este cea de extindere a programului zilnic al creșelor, între orele 6.00-18.00, începând cu data de 2 iunie.

“A doua veste bună pentru părinții brașoveni care au copii în creșă este că începând de miercuri, 2 iunie, se va reveni la programul extins, între orele 6.00 și 18.00, astfel încât aceștia să poată ajunge la locurile de muncă în timp util”, a mai spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu

Flavia Boghiu a precizat că s-a ținut cont de solicitările părinților, în acest sens.

Alte articole:   DSP Brașov: Precizări cu privire la izolare și carantinare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Si vrajeala acra cu tramvaiul este a altora, vrajeala cu hamstadt este a altora, vrajeala cu spatiile de gradinita din Tractorul este a altora. Vrajeala cu diploma se pare ca este singura vrajeala reala a lui Coliban. Dar, s-a spart si aia. #hehehe #toboganul

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.