blog-logo

Procurorii brașoveni au făcut publice informațiile din dosarele în care se fac cercetări pentru proxenetism și trafic de droguri!

Procurorii brașoveni au făcut publice informațiile din dosarele în care se fac cercetări pentru proxenetism și trafic de droguri!

În cursul zilei de astăzi, în vederea soluționării a două dosare penale, s-au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare. Percheziții desfășurate în cadrul a două dosare.

Încadrările juridice sunt referitoare la trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Toate sunt infracțiuni din sfera criminalității organizate.

Referitor la traficul de droguri, vorbim mai exact despre cocaina și despre amfetamine. Ambele sunt catalogate de Legea 143 drept droguri de mare risc. Drogurile se comercializau la prețuri cuprinse între 300 și 500 de lei pe gram. Piața de desfacere era în general județul Brașov: Feldioara dar și în municipiul Brașov. O parte dintre suspecți vindeau cunoscuților și oamenilor de încredere, o altă parte a suspecților doreau să racoleze cât mai mulți clienți pentru a-și comercializa drogurile. 

Legat de traficul de persoane, vorbim în special de trafic de minori. Avem două victime minore, una cu vârsta de 15 ani și una cu vârsta de 17 ani. Ambele victime minore au fost recrutate prin inducere în eroare, mai exact prin metoda loverboy. Ulterior pentru a le determina la practicarea prostituției s-a apelat și la la violență. Una dintre victime a fost a fost bătută.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Victimele erau induse în eroare, suspecţii începeau o relație cu acestea, le spuneau că sunt iubitele lor şi le câștigau încrederea. Ulterior le determinau pe acestea la practicarea prostituției spunând că au nevoie de bani și că dacă ele se vor prostitua este spre binele tuturor „să aducă niște bani familiei”.

Fetele nu provin din familii dezorganizate, pur și simplu erau îndrăgostite de suspecți. Aceasta a fost modalitatea prin care a fost indus în eroare. Cercetările sunt în curs de la începutul anului și 2021 și în ultima perioadă, odată ce s-a început exploatarea acestora, am reușit și noi activitățile pentru a nu permite ca o victimă minoră să fie exploatată și a finalizat un dosarul.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Fetele aveau  anunțuri pe diferite site uri de profil. Suspecții erau cei care le conduceau pe victime la diferite locații din Brașov, fie închiriat în regim hotelier, fie direct la adresele clienților. Prețurile variau în funcție de serviciile sexuale oferite de la 150 de lei până la 500 de lei.  Au fost atât de bine îndoctrinare, una dintre ele era atât de îndrăgostită de suspect încât niciodată nu refuza. Era conștientă că dacă face chestia asta îl va ține aproape de iubitul ei, chiar dacă era și bătută și supusă la alte acte de violență.

Cam toate persoanele sunt cunoscute cu antecedente penale, în general din sfera criminalității organizate. Au cunoștințe prin Brașov și le-a fost ușor să penetreze medii infracționale.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

În cursul zilei de astăzi am efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, perchezițiile au fost pe raza județului Brașov. De asemenea pe raza județului Argeș și Prahova. Au fost emise un număr de cinci mandate de aducere. La acest moment toate persoanele au fost conduse la sediul DIICOT Brașov, au calitatea de suspecți și urmează a fi audiați. De asemenea un număr mare de martori va fi adus la sediul nostru în vederea audierii și a lămuririi tuturor aspectelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate