blog-logo

FOTO Focar de infecţie şi invazie de şobolani într-un imobil din Livada Poştei

FOTO Focar de infecţie şi invazie de şobolani într-un imobil din Livada Poştei

Un adevărat focar de infecţie a fost descoperit de poliţiştii locali într-un imobil din Livada Poştei, din centrul Braşovului.

Un imobil din Livada Poștei ocupat de oamenii străzii a fost folosit drept adăpost permanent. Aceștia au transformat casa și terenul aferent, în suprafață de 3.191de mp, într-un adevărat focar de infecție, din cauza depozitărilor masive de deșeuri de toate tipurile, a vegetației crescute în mod necontrolat și a invaziei de șobolani.

“Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au descoperit această locație insalubră și periculoasă pentru sănătatea umană în timpul verificărilor cu caracter permanent efectuate pe raza Municipiul Brașov în vederea depistării zonelor contaminate cu deșeuri.

Au fost efectuate demersuri legale în vederea identificării proprietarului acestui imobil, iar urmare a acestora, societatea comercială identificată ca proprietar, a fost somată în vederea salubrizării și punerii în siguranță a imobilului, conform OUG nr.195/2005 republicată.

Societatea s-a conformat imediat măsurilor dispuse de polițiștii locali, iar lucrările de salubrizare au demarat cu evacuarea din imobil a gunoaielor. Proprietarii și operatorul de salubritate au estimat prezența unei cantități de 85 metri cubi în interiorul clădirii, iar după ridicarea acestor deșeuri, se va trece la curățarea bălăriilor crescute din abundență și deratizarea zonei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru.

Poliția Locală Brașov reamintește că, proprietarii de imobile din Brașov au obligația de a-și îngriji terenurile și imobilele, așa cum fac bunii gospodari, mai ales că sancțiunile prevăzute de legislație în asemene cazuri nu sunt deloc de neglijat.

Alte articole:   Vaccinul Moderna va fi administrat și copiilor de peste 12 ani, din 2 august

Potrivit OUG 195/2005 privind protecția mediului amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, iar pentru cele juridice între 25.000 și 50.000 de lei.

Foto: Politia Locala Brasov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.