blog-logo

Rafila: Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val

Rafila: Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val

Alexandru Rafila a declarat, luni, la Digi24 că, această sărbătorire a campaniei de vaccinare face populaţia să creadă că totul s-a întors la normal.

Reprezentantul României la OMS a precizat că nu este exclus să asistăm la apariția unui nou val al pandemiei de Covid-19, chiar și dacă la toamnă vor fi 30-40% dintre români vaccinați.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului împotriva coronavirusului.

„Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Rafila la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă susține că, la momentul actual, în România imunitatea de grup este de 30% -45%.

Alte articole:   Imagini spectaculoase de la deszăpezirea Transfăgărășanului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.