blog-logo

Primăria Zărnești a lansat licitația pentru extinderea rețelei de apă și canalizare pe 2 străzi importante

Primăria Zărnești a lansat licitația pentru extinderea rețelei de apă și canalizare pe 2 străzi importante

Primăria Zărnești a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru extinderea rețelei de apă potabilă și de canalizare menajera pe străzile Molidului și Brebina.

Lucrarile constau nu doar în extinderea retelelor de alimentare cu apa si canalizare ape uzate menajere, ci și transportul apelor uzate in statia de epurare a orasului Zarnesti. Obiectivul se incadreaza in schema directoare si de management a Bazinului Hidrografic Olt și nu influienteaza negativ regimul de scurgere al apelor subterane si de suprafata.

Valoarea totala estimată a lucrăilor este de 595.135,30 de lei plus TVA. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 iunie 2021, ora 15.00.

Primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan, ne-a declarat că proiectul este unul amplu, care vizează alimentarea cu apă și canalizare menajeră pe străzile Brebina, Brazilor, Pinului, Molidului și Stejarului, în trei etape:

  • – etapa I-a: Instalații de alimentare cu apă și canalizare – străzile Molidului și Brebina
  • – etapa a II-a: Instalații de alimentare cu apă și canalizare – strada Brebina
  • – etapa a III-a: Instalații de alimentare cu apă și canalizare – străzile Stejarului și Pinului

„În prima etapă dorim realizarea unui colector de canalizare menajeră pe o lungime de 625 m din țeavă PVC, 16 racorduri și conducte aferente pentru consumatori. Conducta de alimentare cu apă va avea o lungime de 647 m și 18 branșamente aferente pentru consumatori. De asemenea, vor exista 5 hidranți exteriori supraterani, de incendiu, având 2 racorduri tip B și un racord tip A, racordați la rețeaua publică de alimentare cu apă. Rețeaua de canalizare proiectată se va conecta în rețeaua existentă de canalizare de pe strada Brazilor”, a precizat, pentru newsbv.ro, primarul Alexandru Igrișan.

Alte articole:   99 de pompieri brașoveni si 10 mijloace tehnice vor participa la activitătile desfașurate în municipiul Brasov cu ocazia Zilei Naționale a României

Etapa a II-a vizeză instalații de alimentare cu apă și canalizare pe strada Brebina, pe o lungime de aproximativ 550 m, de la intersecția cu strada Brazilor spre capătul de nord al străzii. Valoarea totală a investiției este 1.011.590,18 lei (inclusiv TVA), iar durata estimată de realizare a investiției este de 12 luni.

Etapa a III-a presupune realizarea instalațiilor de alimentare cu apă și canalizare pe străzile Stejarului și Pinului. Valoarea totală a investiției este 1.012.928,26 lei (cu TVA inclus), iar durata estimată de realizare a investiției este de 12 luni.

Este vorba despre realizarea unui colector de canalizare menajera pe o lungime de 625 m, 27 racorduri si conducte aferente. Conducta de alimentare cu apa va fi pe o lungime de 645 m si vor exista 27 bransamente aferente pentru consumatori, precum și 6 hidranti de incendiu.

Alte articole:   VIDEO Antonia ajunge la Ghimbav, în 4 decembrie

„Prin această investiție, administrația publică locală Zărnești parcurge o etapă esențială în dezvoltarea și modernizarea zonei Brebina și astfel asigură locuitorilor condițiile necesare furnizării serviciului de apă și canalizare în parametri”, a precizat prmarul Zărneștiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Foto: Arhivă

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.