blog-logo

Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală

Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală

Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer, a declarat, într-un comunicat, că se ia în considerare posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină anuală, la fel ca cea antigripală, potrivit alephnews.ro.

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, potrivit RaiNews.

Comisia Europeană a semnat joi cel de-al treilea contract cu societăţile farmaceutice BioNTech şi Pfizer, prin intermediul căruia îşi rezervă alte 1,8 miliarde de doze de vaccin în beneficiul tuturor statelor membre ale UE, în perioada cuprinsă între sfârşitul anului 2021 şi 2023, informează Executivul comunitar.

Alte articole:   Polițiştii au dat peste 40 de amenzi, luni, la Braşov

Noul contract prevede achiziţionarea a 900 de milioane de doze de vaccin actual şi de vaccin adaptat la variante, cu opţiunea de a achiziţiona alte 900 de milioane de doze.

Sursa: alephnews.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.