blog-logo

Rafila anunță al patrulea val al pandemiei. „Scăpăm mai ușor dacă ne vaccinăm”

Rafila anunță al patrulea val al pandemiei. „Scăpăm mai ușor dacă ne vaccinăm”

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat, luni, la România TV, că este posibil ca în toamnă să ne confruntăm al patrulea val al pandemiei.

Rafila a subliniat că de data aceasta s-ar putea să scăpăm mai uşor dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile impuse de autorităţi.

„Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar așa evoluează acest tip de infecţii. Dacă ne vaccinam și dacă se respectă măsurile, s-ar putea să scăpam mai ușor. Deocamdată am vaccinat doar 20 % din cetățeni, ceea ce este foarte puțin. Azi (n.r. – luni) au fost sub 40.000”, a declarat Rafila la România TV.

El a precizat că acest al patrulea val va începe odată cu venirea toamnei.

„Nu putem să facem predicții, e posibil să fie la începutul toamnei. Dacă ne uităm la experiența altor țări care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a mai spus Alexandru Rafila.

Și profesorul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş a spus zilele trecute, că în toamnă este posibil să ne confruntăm cu un nou val al pandemiei. El susține că acesta va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența.

Alte articole:   Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității Transilvania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.