blog-logo

500 de metri cubi de deșeuri, într-un depozit construit ilegal în Bartolomeu

500 de metri cubi de deșeuri, într-un depozit construit ilegal în Bartolomeu

500 metri cubi de deșeuri, în 30 autobasculante! Atât au scos, deocamdată, proprietarii unui teren din Brașov, notificați, dar și amendați de câte trei ori de polițiștii locali de la Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale.


Vorbim despre un teren împrejmuit situat în zona comercială din Bartolomeu în suprafată de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, unde polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului, au identificat la sfârșitul anului trecut un adevărat lanț muntos de gunoaie. Accesul facil în zona respectivă, dar totodată ferită de ochii trecătorilor, au încurajat depozitarea necontrolată a diferitelor tipuri de reziduuri, în speță de deșeuri provenite din lucrari de construcții/demolări si reamenajări, dar și deșeuri menajere, vegetale și ambalaje reciclabile.

Alte articole:   Braşovenii au început să ridice rablele de pe domeniul public ca să scape de plata taxelor


Polițiștii locali au descoperit dezastrul ecologic în timpul verificărilor permanente efectuate pe raza Municipiul Brașov și, după ce au identificat prorpietarii (care sunt din județul Cluj), au întocmit și transmis nu mai puțin de trei somații în vederea salubrizării, igienizarii și securizarii zonei în vederea menținerii stării de curațenie, conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare. Oamenii nu au reacționat decât la a treia sancțiune contravențională, astfel că pentru neconformare și nerespectarea legislației cu privire la protecția mediului, proprietarii terenului, au primit amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

Atunci s-au și apucat de treaba! Din locație numai ieri au fost ridicate 500 metri cubi de deșeuri în 30 autobasculante, reprezentand însă doar 5% din depozitul ilegal constituit din zeci de tone de deşeuri. Acțiunea de salubrizare a terenului continuă, urmând ca toate cheltuielile cu acțiunile de ecologizare și evacuare a deșeurilor să fie suportate de proprietari.

Alte articole:   Braşovenii au început să ridice rablele de pe domeniul public ca să scape de plata taxelor


Poliția Locală Brașov face din nou apel la spiritul de gospodar al proprietarilor de terenuri, fie persoane fizice sau juridice, să își mențină în stare salubră suprafețele pentru că, și așa, putem avea un oraș curat, civilizat și sănătos.
De asemenea, le aducem la cunoștință cetățenilor orașului că se fac acțiuni comune împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu în vederea depistării celor ce transportă și depozitează ilegal deșeuri, iar pe lângă sancțiunea contraventională poate fi luată și măsura complementară de confiscare a mijloacelor de transport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.