blog-logo

Persoanele care lucrează peste 55 de ore pe săptămână sunt mai predispuse cu 35% la accidente vasculare cerebrale

Persoanele care lucrează peste 55 de ore pe săptămână sunt mai predispuse cu 35% la accidente vasculare cerebrale

Numărul mare de ore de muncă a dus la 745.000 de decese cauzate de accident vascular cerebral și boli de inimă ischemice în 2016, o creștere de 29% față de datele din 2000, conform ultimelor informații ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale Organizației Internaționale a Muncii. Mai mult, numărul persoanelor care lucrează un număr ridicat de ore este în creștere și se ridică în prezent la 9% din populația totală la nivel global. Această tendință pune și mai multe persoane în pericol de invaliditate profesională și deces precoce, scrie biziday.ro

Datele au fost analizate de către experți luând în calcul și schimbările sistemice aduse de pandemie. “COVID-19 a schimbat semnificativ modul în care lucrează mulți oameni. Telemunca a devenit norma în multe industrii, adesea estompând granițele dintre casă și muncă. În plus, multe companii au fost forțate să reducă operațiunile sau să închidă operațiunile pentru a economisi bani, iar persoanele care încă se află în câmpul muncii ajung să lucreze mai multe ore. Niciun loc de muncă nu merită riscul de accident vascular cerebral sau boli de inimă. Guvernele, angajatorii și lucrătorii trebuie să colaboreze pentru a conveni asupra limitelor pentru a proteja sănătatea lucrătorilor”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Într-o primă analiză globală a pierderii de vieți și probleme de sănătate asociate cu orele de muncă, OMS și OIM estimează că, în 2016, 398.000 de persoane au murit din cauza accidentului vascular cerebral și 347.000 din cauza bolilor de inimă ca urmare a faptului că au lucrat cel puțin 55 de ore pe săptămână. Între 2000 și 2016, numărul deceselor cauzate de bolile de inimă din cauza orelor lungi de muncă a crescut cu 42%, iar din cauza accidentului vascular cerebral cu 19%.

Aproape trei sferturi dintre decese au avut loc în rândul bărbaților, problemele fiind mai ales întâlnite la la persoanele care trăiesc în regiunile Pacificului de Vest și Asia de Sud-Est și la lucrătorii de vârstă mijlocie sau mai în vârstă. Cele mai multe decese înregistrate au fost în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 și 79 de ani, care au lucrat timp de 55 de ore sau mai mult pe săptămână între 45 și 74 de ani.

Studiul concluzionează că munca de 55 sau mai multe ore pe săptămână este asociată cu un risc estimat de 35% mai mare pentru accident vascular cerebral și cu 17% mai mare pentru bolile cardiace ischemice, față de datele pentru 35-40 de ore de muncă pe săptămână.

Detalii aici.

Sursa: biziday.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.