blog-logo

„Opera, la tine în școală!” – noul proiect al Operei Brașov

„Opera, la tine în școală!” – noul proiect al Operei Brașov

„Opera, la tine, în școală!” – acesta este sloganul noului proiect al Operei Brașov ce promovează spectacolele pentru copii, în actualul context al pandemiei.

Tristă ar fi lumea fără teatru și artă, muzică și poezie, fără acea magie care reușește să ne deconecteze cu totul de cotidian, să ne umple sufletul de bucurie și fericire.

 „A fost imperios necesar să ne reinventăm, să găsim soluții salvatoare, atât pentru noi, cât și pentru micii noștri spectatori. Pandemia nu a reușit să pună lacăt peste ușile institutiei noastre, ci, din contră, repetițiile au fost mai intense și mai aprofundate, ambiția și interesul Colectivului Operei a fost mai mare, mobilizarea a fost impresionantă”, afirmă Violeta Brînzea, referent de specialitate PR, coordonatorul proiectului.

În acest sens, spectacolele sunt filmate pe scena Operei Brasov, ele se desfășoară normal, ca și cum copiii ar fi prezenți în sală, transmițând energia lor pozitivă tuturor artiștilor. Filmările transpuse pe dispozitive de stocare speciale intermediază legătura între Opera Brașov și toate instituțiile de învățământ din județ, începând de la grădinițe până la școli și licee.

Alte articole:   Județele Sibiu și Mureș peste Brașov la capitolul câștiguri salariale

Avantajul acestui proiect constă în faptul că spectacolul ajunge direct în sala de clasă prin intermediul tehnologiei moderne, inconvenientul fiind acela că interacțiunea cu artiștii și emoția vor lipsi cu desăvârșire… dar dorim să ne reîntâlnim cu micii spectatori, cât mai curând, în sala Operei Brașov.

„Puterea stă în artă și nu în bogație… Fără artă, cruzimea realității ar face lumea de nesuportat!” – G.B. Shaw

Primii beneficiari ai proiectului sunt elevii Școlilor Gimnaziale nr. 5, nr. 12 și nr. 15 din municipiul Brașov. Ei vor ocazia să vizioneze, în săptămâna 17 – 21 mai 2021, spectacolul „Gulliver în Țara Piticilor”, pe muzica lui Marius Țeicu și scenariul Silviei Kerim.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Regia artistică: Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Își dau concursul soliștii, corul și baletul Operei Brașov.

Preț bilet: 10 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.