blog-logo

ANI a lansat platforma ,,e-DAI”pentru depunerea declarațiilor de avere și interese

ANI a lansat platforma ,,e-DAI”pentru depunerea declarațiilor de avere și interese

Agenţia Naţională de Integritate a lansat platforma online „e-DAI”, prin intermediul căreia sutele de mii de funcţionari publici, demnitari şi alte categorii prevăzute de lege îşi vor putea completa şi depune, în format digital, declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, potrivit agerpres.ro.

Într-un comunicat remis luni, ANI prezintă avantajele trecerii la sistemul de declarare electronică:

* declaranţii pot completa documentele în orice moment sau loc convenabil pentru aceştia, de acasă sau de la locul de muncă. Aceştia pot salva, actualiza sau modifica versiunile înainte de depunere;

* nu este necesară trimiterea prin poştă, depunerea sau altă gestionare fizică;

* deponenţii pot utiliza declaraţiile anterioare ca punct de plecare pentru cea nouă, evitându-se astfel reintroducerea aceloraşi informaţii pentru fiecare perioadă de raportare;

* chiar şi pe termen scurt, noul sistem electronic de declarare va contribui la economisirea de resurse financiare şi la limitarea interacţiunilor umane, aspecte care devin mai mult decât salutare în situaţii sensibile precum pandemia COVID-19.

Detalii aici.

Sursa: agerpres.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.