blog-logo

Marian Rasaliu: ,,Puterea de cumpărare a oamenilor este măcinată agresiv de scumpiri, de inflația în creștere continuă, în condițiile în care veniturile lor au rămas pe loc”

Marian Rasaliu: ,,Puterea de cumpărare a oamenilor este măcinată agresiv de scumpiri, de inflația în creștere continuă, în condițiile în care veniturile lor au rămas pe loc”

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Marian Rasaliu a discutat despre puterea de cumpărare diminuată a românilor pe fondul scumpirilor în lanț, dar și despre deficitul comercial record înregistrat de țara noastră.

Românii urmează să plătească din ce în ce mai mult pentru strictul necesar. Energia electrică s-a scumpit cu 17%, combustibilii-benzina și motorina- cu 9%, uleiul alimentar cu 12%. Toate aceste scumpiri masive se regăsesc inevitabil în prețurile tuturor celorlalte produse. Mai mult decât atât, Asociaţia Energia Inteligentă a realizat un studiu ale cărui rezultate arată că românii se vor confrunta cu scumpiri însemnate la facturi, dar și la lemnele de foc, în următoarele luni. Mai exact, de la 1 iulie 2021, experții se așteaptă să se scumpească gazele naturale, energia electrică, energia termică şi lemnele de foc.

Puterea de cumpărare a oamenilor este măcinată agresiv de aceste scumpiri, de inflația în creștere continuă ( 3,24% în aprilie) în condițiile în care veniturile lor au rămas pe loc; salariile au înghețat, majorările de pensii legale nu s-au acordat, alocațiile copiilor au fost ciunțite, prin refuzul guvernului de a le dubla, așa cum prevedea legea.
Un semnal de alarmă este tras și de producătorii de alimente care nu au primit subvențiile agricole sau despăgubirile promise în pandemie. Nici sistemele de irigații nu au primit finanțare. Din păcate, după gripa porcină, au apărut și primele focare de gripă aviară. Siguranța alimentară a cetățenilor ar trebui să fie o prioritate pentru actuala guvernare, producătorii autohtoni ar trebui sprijiniți.


Și fiindcă tot am vorbit de faptul că producătorii agricoli nu sunt sprijiniți, acest lucru se observă și în ceea ce privește creșterea semnificativă a deficitului comercial. De ce deficitul comercial are un salt de 863 milioane euro? Deoarece România produce și exportă mai puțin, importă mai mult, urmare a dezinteresului și nepriceperii guvernării. Programe vitale, care și-au dovedit eficiența au fost lăsate de izbeliște, de la cele din agricultură până la cele din industrie ori care încurajau antreprenoriatul, precum Start-Up Nation. Alarmant este și faptul că România are a doua cea mai mare creștere a falimentelor din UE, în primul trimestru al anului, față de perioada similară a anului trecut.”
a declarat Marian Rasaliu.


Parlamentarul a vorbit și despre presiunea exercitată de Partidul Social Democrat pentru aflarea numărului real al deceselor COVID.


Din păcate, înființarea comisiei de anchetă parlamentară a fost respinsă de majoritatea de dreapta. Sunt diferențe uriașe, de peste 5000 de decese, chiar și de 10.000 de decese, între raportările oficiale publice și realitatea consemnată în spitale, după cum arată chiar datele prezentate de ministrul Sănătății. Nu se poate admite explicația ministrului că e vorba de birocrație și raportări diferite, în sisteme diferite! Morții sunt morți! Și sunt cu miile în plus în realitate, față de cei comunicați oficial. Și asta doar pe 2020! Este inacceptabil!” a concluzionat deputatul Marian Rasaliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.