blog-logo

Aeroportul Internațional Brașov va avea turn de control virtual

Aeroportul Internațional Brașov va avea turn de control virtual

Turnul de control al Aeroportului Internațional Brașov va fi virtual, astfel aeroportul de la Ghimbav va fi primul din România care va utiliza un astfel de turn.

În urma deciziei luate de Administrația Română a serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., Consiliul Județean Brașov a decis ca turnul de control al Aeroportului Internațional din Brașov să fie unul virtual, a anunțat Adrian Veștea, președintele instituției.

“Aeroportul Brașov – încă un pas important înainte! Am primit astăzi decizia ROMATSA cu privire la turn, iar turnul virtual este soluția aleasă! Am spus de la începutul preluării acestui proiect că noi construim aeroportul viitorului la #Brașov. Și asta facem! Și ca să lămurim un subiect la fel de important, Aeroportul Brașov va fi un #Aeroport #INTERNAȚIONAL și va opera atât zboruri interne, cât și internaționale, însă le vom face treptat, după studii de rentabilitate ale destinațiilor, într-un cuvânt: RESPONSABIL!”, a scris Adrian Veştea pe pagina lui de Facebook.

Turnul virtual are o serie de avantaje faţă de un turn de control clasic. Costurile de implementare sunt reduse cu 50%, iar traficul aerian fiind controlat de la distanță oferă și o sigurață mai crescută.

Alte articole:   Accident pe Calea Feldioarei

Turnul de control virtual presupune o cameră de unde controlorii de trafic aerian vor putea monitoriza totul de pe ecrane de mari dimensiuni. Astfel, vor avea o vedere panoramică a aeroportului, acesta fiind filmat cu ajutorul unor camere video performante. O astfel de tehnologie permite indentificarea factorilor de risc, iclusiv a animalelor sau a dronelor ce ar putea apărea în jurul aeroportului.

În prezent în țara noastră nu mai există niciun alt aeroport care să fie dotat cu turn de control virtual.

Zilele trecute, Aeroportul Internațional Brașov a fost racordat la utilități.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Neculai Ghindeal 15 mai 2021, 8:52 AM

    „traficul aerian fiind controlat de la distanță oferă și o sigurață mai crescută”
    HA! HA! HA! HA! Poanta zilei!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.