blog-logo

Polițiștii au dat, miercuri, 145 de amenzi, în municipiul Brașov

Polițiștii au dat, miercuri, 145 de amenzi, în municipiul Brașov

La data de 12 mai 2021, în intervalele orare 07.00-09.00 și 16.00-18.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic Brașov, împreună cu polițiști locali, au organizat și desfășurat acțiuni reactiv-preventive, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul activităților desfășurate au fost angrenate 70 de forțe de ordine, care au legitimat aproximativ 300 de persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 97 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 35 aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 13 pentru nerespectarea altor acte normative în vigoare.

Alte articole:   Accident pe ocolitoarea Braşovului, în această dimineață

 Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.260 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “amenințarea”.

În fapt, la data de 12 mai 2021, în jurul orei 14.00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Codlea, județul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată de către fostul soț, fiindu-i provocată o stare de temere.

Alte articole:   Accident pe ocolitoarea Braşovului, în această dimineață

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul, în vârstă de 40 ani, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe fosta sa soție, cu care locuia în același imobil.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, fiind dispusă măsurile evacuării temporare din locuință și păstrarea unei distanțe de minimum 100 m față de persoana vătămată, locuința și locul de muncă ale acesteia.

Alte articole:   Accident pe ocolitoarea Braşovului, în această dimineață

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov