blog-logo

USR PLUS nu a votat boicotarea bugetului la Codlea, cum au cerut consilierii liberali

USR PLUS nu a votat boicotarea bugetului la Codlea, cum au cerut consilierii liberali

Supărare mare la Codlea, unde liberalii au cerut colegilor de alianță, de la USR PLUS, să boicoteze aprobarea bugetului municipiului, propus de primarul Mihai Cîmpeanu (PSD).

Toate proiectele votate de catre Consiliul Local de la inceputul anului au fost prinse in buget. USR PLUS a avut 3 amendamente prezentate atat la comisii cat si publicului si anume alocarea sumelor de bani pentru cumpararea a 5 ansambluri foișor pentru zona Maial, fonduri pentru suplimentare studiu calitatea aerului si pentru alte activități sportive. Aceste 3 amendamente au fost singurele care au trecut. În timpul sedintei de consiliu local s-au facut si alte amendamente care nu au strâns numărul necesar de voturi pentru a fi adoptate. Consilierii USR PLUS nu au votat celelalte amendamente din mai multe considerente printre care:

  1. Amendamentele nu au fost prezentate in sedinta de comisii
  2. Amendamentele presupuneau anumite alocari de bani catre proiecte (studii de fezabilitate) care nu au trecut prin consiliul local.
  3. Amendamentele presupuneau tăieri masive de la diferite compartimente sau institutii ale primariei (exemplu: casa de cultură, școala generala numarul 3) care dacă treceau ar fi creat un blocaj.
  4. Amendamentele au fost formulate in timpul sedintei de consiliu local fără a exista o dezbatere reală atat cu ceilalti colegi consilieri cât și cu publicul.
  5. Decizia de a tăia din banii alocați nu s-a luat discutandu-se in prealabil cu cei afectati de acele tăieri”, a declarat Săbădașu Alexandru, consilier USR PLUS, citat de codlea-info.ro.
Alte articole:   Leul s-a „vaccinat” pentru criza Covid

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.