blog-logo

Evaluare Națională 2021. Câte două teste de antrenament pe săptămână vor fi publicate la fiecare materie de examen, din 17 mai

Evaluare Națională 2021. Câte două teste de antrenament pe săptămână vor fi publicate la fiecare materie de examen, din 17 mai

Ministerul Educației va pune la dispoziția elevilor de clasa a VIII-a câte 2 seturi de antrenament pe săptămână pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională 2021, potrivit surselor Edupedu.ro.

Concret, Ministerul va publica începând din 17 mai două teste la Limba și literatura română, două teste la Matematică și două teste la Limba și literatura maternă. Până acum, Ministerul publica un singur set de teste, săptămânal.

Amintim că elevii de clasa a VIII-a au învățat după noi programe școlare, iar examenul de Evaluare Națională urmează să fie mai apropiat de testările internaționale de tip PISA.

Evaluarea Națională 2021 se susține pentru prima dată de către elevii care au învățat după un nou curriculum fundamentat pe competențe, nu pe conținuturi, iar legea educației vorbește despre centrarea predării pe elev, cu adaptarea predării la nivelul copilului, relatează sursa citată.

“În condițiile în care se dau câte 2 teste de antrenament de la Minister pe materie, care acoperă cele 4 ore de predare săptămânală de la clasa a VIII-a, ori nu ne putem face orele normale de pregătire pentru examen, adaptate capacității de înțelegere a elevilor de la clasă, ori nu facem testele la școală și atunci ele ajung să susțină industria meditațiilor”, au declarat pentru Edupedu.ro profesori care vor să-și păstreze anonimatul.

“Sunt ‘rețete’ prin care din nou ‘dresăm’ gândirea elevilor, în loc să-i lăsăm să gândească”, susțin profesorii contactați de Edupedu.ro, care acuză Ministerul că îi împiedică astfel să adapteze predarea și recapitulările, în timpul rămas până la examenele care încep pe 22 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a vor mai avea cursuri până în data de 11 iunie, când vor intra în perioada de pregătire pentru examenul de Evaluare Naţională, ale cărui probe vor începe pe 22 iunie.

Alte articole:   Au început lucrări de reparații pe DN1A, în zona afectată de revărsarea Tărlungului

Calendar Evaluare Națională clasa a VIII-a 2021

  • 7 – 11 iunie 2021: înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021: Matematică – probă scrisă
  • 25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00): depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021: soluționarea contestațiilor.

După soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie 2021 se vor afișa rezultatele finale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.