blog-logo

Strategia Primăriei Brașov pentru dezvoltarea sportului: programe și infrastructură pentru ca toți brașovenii să fie atrași să facă mișcare!

Strategia Primăriei Brașov pentru dezvoltarea sportului: programe și infrastructură pentru ca toți brașovenii să fie atrași să facă mișcare!

Primarul Allen Coliban, alături de coordonatorii de proiect Mirel Alexa și Lorand Balint au prezentat strategia pe care o are Municipalitatea pentru dezvoltarea sportului brașovean. Proiectele se vor axa, cu prioritate, pe dezvoltarea sportului de masă, gratuit și accesibil pentru toată lumea.

Se va pune accent, în primul rând, pe colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean pentru dezvoltarea sportului în unitățile de învățământ din municipiul Brașov. Va fi extinsă infrastructura și adaptată nevoilor comunității din fiecare cartier în parte. Totul se va baza pe ideea de sport de masă și mișcare în aer liber. Nu vor fi neglijate nici elitele, sau sporturile de echipă care să reprezinte Brașovul la cel mai înalt nivel. Două milioane de lei fonduri nerambursabile vor fi folosite pentru dezvoltarea strategiei. Alt milion de lei va fi alocat pentru colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean.

Principalele declarații:

Allen Coliban, primarul Brașovului: Avem nevoie în zona de infrastructură pentru dezvoltarea sportului, avem nevoi de finanțare, 2 milioane de lei, finanțare nerambursabilă, pentru cluburile sportive private, dar și 1 milioan de lei pentru școlile din Brașov. Identitatea sportului brașovean este foarte importantă. Vor fi bani pentru modernizarea Stadionului Tineretului și Stadionului Municipal. 75.000 de lei este strategia pentru sport. La ora actuală avem un inventar al bazelor existente, sunt terenuri care nu sunt utilizate optim. Demersul de amenajare pe infrastructură va ține cont de nevoile brașovenilor. Va exista o prioritizare. Demersul de a investi bani în infrastructură este unul continuu. Am păstrat finanțări la secțiile care produc rezultate, la hochei, la handbal. Avem un plan la fotbal, de a reînființa FC Brașov. Investiția din bani publici trebuie să fie un stimulent. Fiecare copil să învețe să practice sporturi, să fie inițiați. Va exista un buget de consultare publică.

Lorand Balint, coordonator proiect: Modelul actual al sportului românesc este modelul piramidei, care începe cu sportul de masă, pentru întreaga comunitate și ajunge în vârful piramidei, cu elitele. Noi trebuie să renunțăm la modelul piramidei și să ajungem la modelul dreptungiului, pentru ca brașovenii să aibă acces la toate activitățile recreaționale. Ne bazăm în primul rând pe ideea de mișcare, de educație fizică pentru toată lumea. Apoi, cu atenție deosebite către toate elementele, fără focus pe elită. Profesorii și elevii să aibă acces la cele mai bune resurse, echipamente și infrastructură pentru toți micii sportivi, juniori, tineret. Perfecționarea profesorilor este foarte importantă. Programe comune cu orașele înfrățite Brașovului. Parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov pentru fiecare instituție de învățământ în parte, cu impact pentru comunitate.

Educația fizică să fie fundația sportului brașovean.

Zona recreațională va fi foarte importantă, cu acces gratuit, public, pentru toată lumea și infrastructură care să încurajeze mișcarea. Se va pune accent pe socializare, care este la fel de importantă ca mișcarea. Pentru asta primăria va suplimenta infrastructura necesară. Oamenii vor avea opțiunea de a alege ce vor să facă, nu doar pentru fotbal. Zonele vor fi adaptate cu infrastructură pentru mai multe sporturi. Cu indicatoare către bazele sportive. Să fie maximizat spațiul destinat sporturilor pentru comunitate. Sportul să fie o parte integrată din viața brașovenilor. Organizarea Brașoviadei în viitor, compeției interșcolară, cu implicarea și practicarea sporturilor olimpice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.