blog-logo

Aproape 5.000 de copii, înscriși în clasa pregătitoare. Care au fost cele mai căutate școli din Brașov

Aproape 5.000 de copii, înscriși în clasa pregătitoare. Care au fost cele mai căutate școli din Brașov

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2020-2021, s-a incheiat pe 28 aprilie, în cele 150 de unități de învățământ din județul Brașov.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, 5.344 de locuri sunt disponibile la clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2021-2022, dintre care 3.284 de locuri în mediul urban şi 2.060 în mediul rural.

În cele 150 de școli din județ, au fost depuse 4.830 de cereri pentru ocuparea unui loc, în învățământul primar, iar IȘJ Brașov dă asigurări că există suficiente locuri pentru ca toate cererile să fie procesate și acoperite.

„Numărul de locuri de la şcolile din judeţ este suficient pentru a acoperi nevoile tuturor copiilor de vârstă şcolară”, a explicat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur.

Ca în fiecare an, unele școli au fost mai căutate, iar cererile depuse au depășit numărul de locuri prevăzut în planul de școlarizare pentru fiecare unitate.

Alte articole:   Raed Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară

Cele mai căutate unități de învățământ din municipiul Brașov, pentru înscrierea la clasele pregătitoare sunt, în acest an, Școala Gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială nr. 19 și Școala Gimnazială nr. 30.

“Ca în fiecare an, unele şcoli au fost mai căutate şi numărul cererilor a depăşit numărul efectiv de locuri în clasele pregătitoare, prevăzut în planul de şcolarizare. Este cazul şcolilor nr. 11, 19 şi 30 din municipiul Braşov”, a precizat Valentin Bucur.

Repartizarea, în trei etape

Potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar, în perioada 10 – 11 mai va avea loc procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

Alte articole:   Noi medicamente pentru cancer, boli metabolice și neurologice, incluse pe lista celor gratuite

Între 11 și 18 mai va avea loc procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

După 19 mai se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și a numărul de locuri rămase libere.

„În conformitate cu metodologia de înscriere în învăţământul primar, în prima fază, în perioada 10-11 mai, comisia naţională procesează cererile de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi repartizează copiii la şcoala de circumscripţie. În cea de-a doua fază, adică în periaoda 11-18 mai, sunt procesate, la nivelul unităţilor de învăţământ, cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. În 19 mai, comisia naţională procesează cererile depuse de părinţii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar copiii nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care şi-au exprimat în această fază opţiunea pentru întoarcerea la şcoala de circumscripţie”, a mai precizat Valentin Bucur.

Repartizarea se va face în funcţie de locurile rămase libere.

Alte articole:   Phoenix, The Rock și Icar la Festivalul Rezistența Făgăraș – Bike Fest

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.