blog-logo

Cum va fi vremea în luna Mai. Prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în luna Mai. Prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni

Potrivit estimărilor publicate de meteorologi, vremea în luna Mai va fi mai caldă, la nivelul întregii țări și va ploua mai puțin.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Vor fi ploi mai puține, cu excepția săptămânii 24 – 31 mai, reiese din prognoza pe patru săptămâni publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 3 – 10 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 10 – 17 mai

Alte articole:   Accident cu 2 victime între Săcele și Tărlungeni

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general deicitare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17 – 24 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sud-vest și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 24 – 31 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Alte articole:   Baloo de România: Imagini amuzante cu un urs, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov