blog-logo

În ultimele 24 de ore polițiștii din Brașov au dat peste 100 de sancțiuni

În ultimele 24 de ore polițiștii din Brașov au dat peste 100 de sancțiuni

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 29 aprilie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 950 de locaţii, 94 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și  90 mijloace de transport persoane.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 108 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individual și 4 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea totală a acestora fiind de 7.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.900 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Scopul activităților desfășurate nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Solicităm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate