blog-logo

Care sunt cele mai bune acțiuni de investit în 2021?

Care sunt cele mai bune acțiuni de investit în 2021?

Acțiunile reprezintă dreptul de proprietate asupra unei companii cotate la bursă. Când cumpărați acțiunile unei companii, deveniți proprietar parțial al acelei companii. De exemplu, dacă o companie are 100.000 de acțiuni și cumpărați 1.000 dintre acestea, dețineți 1% din acestea.

Atunci când o persoană deține acțiuni într-o companie, persoana respectivă este numită acționar și este eligibilă pentru a revendica o parte din activele și câștigurile reziduale ale companiei (în cazul în care compania va trebui vreodată să se dizolve).

Investiția în acțiuni performante pe termen lung poate fi o parte valoroasă a portofoliului dvs. de investiții. Deținerea de acțiuni în diferite companii vă poate ajuta să vă construiți economiile, să vă protejați banii de inflație și impozite și să maximizați veniturile din investiții. Este important să știți că există riscuri atunci când investiți pe piața de valori. Ca orice investiție, vă ajută să înțelegeți relația risc / rentabilitate și propria toleranță la risc.

Acțiuni valorice vs acțiuni cu potențial de creștere

Acțiunile cu potențial de creștere sunt acele companii despre care se consideră că au potențialul de a depăși performanța pieței globale în timp, din cauza potențialului lor viitor.

Acțiunile valorice sunt de obicei companii mai mari și mai stabile, la care o acțiune se tranzacționează sub prețul pe care analiștii consideră că valorează acțiunea, în funcție de raportul financiar sau de punctul de referință cu care este comparată. De exemplu, valoarea contabilă a acțiunilor unei companii poate fi de 25 USD pe acțiune, pe baza numărului de acțiuni restante împărțit la capitalizarea companiei. Prin urmare, dacă se tranzacționează cu 20 USD pe acțiune în acest moment, atunci mulți analiști ar considera că aceasta este o valoare sub apreciată.

Alte articole:   Campanie de împădurire pe Valea Glăjeriei, din Râșnov

Acțiunile cu potențial de creștere și acțiunile valorice sunt stiluri de investiții în acțiuni. Niciuna dintre abordări nu este garantată pentru a oferi apreciere în valoarea bursieră; ambele prezintă risc de investiții. Randamentul și valoarea principală a acțiunilor fluctuează odată cu modificările condițiilor pieței. Acțiunile, atunci când sunt vândute, pot valora mai mult sau mai puțin decât costul inițial. Investițiile care doresc să obțină rate mai mari de rentabilitate implică, de asemenea, un grad mai mare de risc.

Care acțiuni sunt mai bune?

Acțiunile valorice sunt cel puțin teoretic considerate a avea un nivel mai scăzut de risc și volatilitate asociat cu acestea, deoarece sunt oferite de obicei companiile mai mari și mai stabile.

Între timp, acțiunile cu potențial de creștere vin cu un risc mai mare asociat dar și cu câștiguri potențial mai substanțiale. Așadar în funcție de stilul dumneavoastră de investiții veți alege tipul de acțiuni care vi se potrivește cel mai bine.
Care sunt cele mai bune acțiuni pentru fi cumpărate, cu o creștere de 26% până la 50%

Conform calculelor pe 12 luni ale analistilor de pe Wall Street, trei acțiuni sunt foarte ieftine, cu o creștere implicită variind de la 26% până la 50%. Și mai interesant, toate aceste companii provin din două industrii specifice: dezvoltarea medicamentelor și extracția metalelor prețioase.

Alte articole:   Avicod și Transavia, cercetate de Consiliul Concurenței!

Vertex Pharmaceuticals: cu o creștere de 34%

Acțiunile Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ: VRTX), au o crește anuală cu un procent de două cifre, dar are un raport preț-câștig în avans de doar 16.

Vertex este faimoasă pentru linia sa de tratamente de succes pentru fibroza chistică (CF). CF este o boală genetică greu de tratat caracterizată prin producerea de mucus gros care poate obstrucționa pancreasul și plămânii. Vertex a dezvoltat mai multe generații de tratamente specifice genelor, inclusiv cea mai recentă blockbuster, terapia combinată Trikafta.

Acest nou medicament se aplică aproximativ 90% din toți pacienții cu CF (vizează cea mai frecventă mutație) și se estimează că va atinge în cele din urmă 6 miliarde de dolari în vânzări anuale. Compania a generat vânzări de aproape 3,9 miliarde de dolari în primul său an.

Viatris: cu o creștere de 50%

Dacă numele nu sună cunoscut, acest lucru se poate datora faptului că această compania s-a format din fuziunea unității Upjohn Pfizer și Mylan la mijlocul lunii noiembrie 2020 și a preluat noul nume. Dar este un nume pe care investitorii ar putea dori să îl cunoască, deoarece Wall Street crede că acțiunile companiei vor crește cu 50%.

Combinarea unității de medicamente stabilite de Pfizer cu un dezvoltator de medicamente care se confruntă cu presiuni de stabilire a prețurilor la nivel de industrie nu a mers până acum așa cum era planificat. Cu toate acestea, conducerea Viatris vede lumină la capătul tunelului. Entitatea combinată ar trebui să poată plăti 6,5 miliarde de dolari din datoria sa totală de 26 de miliarde de dolari până în 2023.

Alte articole:   Contract de 73.000 de lei pentru clientela USR, atribuit direct de primarul Alen Coliban. Rezultatul? Desene animate de o calitate îndoielnică

Barrick Gold: cu o creștere de 44%

Cu un obiectiv de preț de 30,48 dolari, Wall Street consideră că Barrick ar putea întoarce 44% acționarilor în anul următor.

Uneori, dimensiunea contează. Operațiunile enorme ale lui Barrick au ajutat compania să producă 4,76 milioane de uncii echivalente de aur (GEO) la un cost total de susținere (AISC) de 967 USD pe uncie în 2020. Mai bine, investițiile în automatizarea subterană la Kibali și Luolo-Gounkoto ar trebui să permită aceste active cheie să producă un AISC în intervalul de la 800 la 900 USD pe GEO în 2021.

Pe scurt, Barrick Gold este pe deplin capabil să genereze o marjă de 800 $ la 900 $ pe GEO peste prețul fizic al aurului. Nu este surprinzător faptul că Barrick a generat în jur de 4,5 miliarde de dolari în fluxul de numerar gratuit cumulat în ultimii doi ani.

Dacă vă apropiați de pensionare, cei mai mulți experți recomandă transferarea unora dintre investițiile dvs. pe acțiuni la investiții cu venituri fixe mai conservatoare. Dacă portofoliul dvs. are o pondere prea mare într-un sector sau industrie, luați în considerare cumpărarea de acțiuni sau fonduri dintr-un sector diferit pentru a crea o diversificare mai mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate