blog-logo

ANM: Vremea se încălzește semnificativ. Temperaturi de 30 de grade Celsius în ziua de Paşte

ANM: Vremea se încălzește semnificativ. Temperaturi de 30 de grade Celsius în ziua de Paşte

După frigul și chiar ninsorile de zilele trecute, meteorologii se așteaptă la temperaturi maxime de 30 de grade Celsius în zilele următoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă temperaturi ridicate în acest weekend, cu maxime ce pot ajunge și la 30 de grade Celsius în sudul, estul și vestul țării.

O masă de aer tropical va aduce valori ridicate în termometre, mai ales duminică, 2 mai, în ziua de Paşte. Potrivit specialiştilor, ne putem aştepta la temperaturi chiar şi de 30 de grade Celsius, anunță Observator Tv.

“În acest weekend, vremea va deveni caldă în toate regiunile. Valul de aer cald va urca mercurul din termometre pâna la valori 28-30 de grade Celsius. Nu vor lipsi nici ploile, mai ales în nordul, centrul și nord-estul ţării.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta, după-amiaza şi seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtã duratã ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină“, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

De săptămâna viitoare, vremea se mai răceşte, iar ploile îşi vor face apariţia în cea mai mare parte a țării.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - 5 mai – Ziua Europei în Comitetul Miniștrilor din cadrul Consiliului Europei (CoE)

Vremea în Transilvania

Vremea intră într-un proces de încălzire, astfel că, maximele vor atinge 20…22 de grade, iar minimele 7…10 grade în datele de 30 aprilie și 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade și minime de 6 grade.

Ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

Alte articole:   Când ar putea începe și cum se va derula vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste 12 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate