blog-logo

Iohannis: Este foarte posibil ca la un moment dat să existe o „încurajare” pentru cei care s-au vaccinat

Iohannis: Este foarte posibil ca la un moment dat să existe o „încurajare” pentru cei care s-au vaccinat

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că, atunci când dozele de vaccin vor fi suficiente, este posibil să existe „o încurajare” pentru cei care s-au vaccinat.

Șeful statului a spus că cei care se vaccinează și înțeleg nevoia acestei campanii naționale trebuie să simtă acest lucru și prin anumite măsuri administrative, neprecizând ce ar putea presupune o asemenea încurajare.

„Încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone”, a spus Klaus Iohnannis, conform Digi 24.

Președintele a fost întrebat dacă, pentru a ajuta campania de vaccinare, este avut în vedere şi un ajutor material, cum se întâmplă în cazul donării de sânge – bonuri de masă, zile libere, pentru acele categorii de oameni care nu sunt interesate în mod deosebit de vaccinare.

„Campania de vaccinare şi încurajarea vaccinării se face pentru oamenii care din proprie iniţiativă încă nu sunt convinşi şi cu siguranţă ne vom adresa tuturor categoriilor sociale, însă în acelaşi timp cred că trebuie să înţeleagă toată lumea încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone şi persoanele nevaccinate să beneficieze şi ele de anumite măsuri”, a răspuns preşedintele. 

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a spus că cei care se vaccinează şi înţeleg nevoia acestei campanii naţionale trebuie să simtă acest lucru şi prin anumite măsuri administrative.

„Până acum, am avut relativ puţine doze de vaccin şi a fost nevoie de o programare strictă şi pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârşitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine doreşte să se vaccineze şi atunci cu siguranţă va apărea întrebarea: OK, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează, care înţeleg nevoia acestei campanii naţionale trebuie să simtă acest lucru şi prin anumite măsuri administrative. Deci, este foarte posibil ca la un moment dat – repet, atunci când vor fi suficient de multe doze disponibile pentru oricine – să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a afirmat şeful statului.

Marți, România a depăşit pragul de 5.000.000 de doze de vaccin anti COVID-19 administrate, iar autoritățile spun că centrele de vaccinare vor fi tot mai accesibile, iar treptat se va renunța la programări.

Alte articole:   Evaluare cardiovasculară gratuită post-COVID, la un spital privat din Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate