blog-logo

Duminică au fost date 180 de amenzi, la Brașov

Duminică au fost date 180 de amenzi, la Brașov

La data de 25 aprilie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Alte articole:   Anunţ licitaţie vânzare auto

Ieri, 25 aprilie 2021, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 825 de locații, 82 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 110 mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 167 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 12 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 20.500 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 2.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Alte articole:   Doi sportivi braşoveni, la Campionatul Mondial de Lupte pe plajă

La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 21,20, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au identificat pe raza localității Vulcan, județul Brașov, o societate comercială care funcționa fără respectarea programului de lucru.

În interiorul unității au fost depistate și identificate 14 persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, totodată acestea participând la activități de jocuri de noroc.

Polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale stabilite de Legea nr. 55/2020, în valoare de 9.000 lei și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”organizare de jocuri de noroc fără autorizație sau licenșă”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Alte articole:   Cum se dă cu "Jula" la RIAL

Evenimentul a fost interupt, iar participanții au părăsit locația.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte normele legale în vigoare.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate