blog-logo

Cea mai mare tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește astăzi în România

Cea mai mare tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește astăzi în România

România va primi astăzi, 26 aprilie, cea mai însemnată tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Tranșa cuprinde 725.400 de doze, dintre care peste 85.000 vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Brașov.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Serurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 175.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 85.410 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 92.430 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.
Alte articole:   Noi stații de autobuz pentru linia destinată transportului elevilor, la Făgăraș

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

 În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Noi tranșe de vaccin AstraZeneca și Moderna

Alte articole:   Lista centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Brașov. Repartiția pe localități

Tot astăzi, va fi adusă în țara noastră o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), ce constă în 40.800 de doze.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania AstraZeneca, iar, începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Potrivit CNCAV, o nouă tranşă de vaccin Moderna, constând în 76.800 de doze, a sosit duminică în țara noastră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.