blog-logo

Parcare cu plată non-stop. Primăria Brașov a pierdut procesul cu firma care administrează parcările publice

Parcare cu plată non-stop. Primăria Brașov a pierdut procesul cu firma care administrează parcările publice

Firma P&P, care administrează parcările publice din Braşov a câştigat procesul cu Primăria, în primă instanţă, la Curtea de Apel.

Magistrații de la Tribunalul Covasna au decis vineri, să admită cererea formulată de firma care administrează locurile de parcare din Municipiul Brașov, astfel că suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local nr. 692/27.11.2020, pentru modificarea şi completarea HCL nr.251/2005 republicată privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov.

Conform Hotărârii Consiliului Local, adoptată în noiembrie 2020, în parcările publice cu plată, plata tarifului se aplică, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În restul timpului, parcarea este gratuită.

Alte articole:   Se aprinde iluminatul festiv de sărbători la Codlea

Firma P&P a atacat în instanță Hotărârea, iar vineri a avut câștig de cauză. În aceste condiţii, parcările vor fi taxate și pe timp de noapte, inclusiv duminica.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de municipipalitate în termen de 5 zile de la comunicare.

”Hotărârea instanței nu este definitivă. Așteptăm comunicarea cu motivele luate în considerare pentru această hotărâre. După ce vom primi considerentele, vom decide care sunt pașii următori pe care îi vom urma. Respectăm decizia instanței, astfel că, de astăzi, parcările concesionate de P&P vor funcționa pe baza vechiului Regulament, respectiv aplicarea taxării pe timp de noapte și duminica, inclusiv”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

În luna martie, Primăria Brașov a apelat la o firmă de avocatură care să apere interesele brașovenilor privind utilizarea celor 10.200 de locuri de parcare cu plată.

Alte articole:   SONDAJ: PSD se menține la 40%, PNL scade la 17%, USR la 11%, iar AUR crește la 15%

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate