blog-logo

VIDEO S-a deschis prima parcare de Bun-Simț Turistic, pe DN1, între Brașov și Prahova

VIDEO S-a deschis prima parcare de Bun-Simț Turistic, pe DN1, între Brașov și Prahova

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov împreună cu Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică a reușit deschiderea primei parcări de pe „traseul de bun-simț turistic”.

Aceasta a fost amenajată pe DN1, la limita județelor Brașov și Prahova, iar în viitor urmează ca alte zeci de parcări de pe Drumul Național 1 să fie amenajate.

Amenajarea a constat în amplasarea unor coșuri de gunoi (care permit colectarea selectivă a deșeurilor) și a două panouri de informare legate de comportamentul adecvat în ceea ce privește curățenia pe drumurile publice.

“Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Brașov împreună cu partenerii noștri de la Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică, am încheiat lucrările de amenajare a primei parcări de pe Traseul de Bun-Simt Turistic, situată pe DN1, la limita județelor Prahova și Brasov.

În acest fel încercăm să reducem fenomenul deșeurilor abandonate ilegal pe marginea drumurilor. Cu toate că în fiecare luni și vineri angajații noștri se ocupă exclusiv de curățenia din zona parcărilor de pe drumurile naționale, gunoaiele aruncate la întâmplare reapar foarte repede. Astfel, adunăm în fiecare lună aproximativ 90 de m2 de mizerie (aproximativ 7 basculante) numai de pe cele 500 de km de drumuri naționale din județul Brașov. Menționăm că la nivelul celor cinci județe administrăm peste 450 de parcări și refugii.

Ne-am propus ca DN1, pe tronsonul Brașov – Sibiu, să devina Traseu de Bun-Simt Turistic, fără gunoaie în parcări, sau pe marginea drumului. În total, sunt 95 de parcări iar companiile private pot „adopta” o parcare prin finanțarea integrală a amenajării, sau pot participa alături de alte companii la finanțare”, a precizat conducerea DRDP Braşov.

Amenajarea parcării face parte din proiectul național „Traseu de Bun-Simt Turistic”, realizat împreună cu CNAIR. Proiectul vizează în mod special Drumurile Naționale cu trafic intens și potențial turistic.

Alte articole:   Cum se va desfășura vaccinarea fără programare, începând din 8 mai

La începutul lunii aprilie, Asociația Bun-Simț anunța că următoarea parcare pentru care sunt deja aprobările necesare, însă care are nevoie de finanțare, este parcarea situată pe DN1, la coborârea din Predeal spre Brașov, pe partea dreapta, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Donului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate