blog-logo

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie începe pe 4 mai. Ce seruri vor fi utilizate

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie începe pe 4 mai. Ce seruri vor fi utilizate

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe de pe 4 mai, a anunțat joi seară, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV a spus că o treime din medici au acceptat până acum să se implice în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

„Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Toată infrastructura logistică este deja stabilită, medicii de familie au fost identificaţi. Vorbim de circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, sunt circa 10.700 de medici la nivel naţional în contract cu Casa Naţională de asigurări de Sănătate, însă să ştiţi că mare parte dintre medicii de familie sunt implicaţi în centrele de vaccinare care deja funcţionează. Este foarte dificil să vaccinezi şi în cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare fixe, să ai grijă şi de ceilalţi pacienţi pe care îi ai în listă şi în îngrijire, să asiguri asistenţa medicală primară, este un efort deosebit”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.

Întrebat ce vaccin vor folosi medicii de familie, Valeriu Gheorghiță a spus că „erau trei opțiuni pe masă: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna, însă vom demara foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și Moderna”.

Alte articole:   Cum se va desfășura vaccinarea fără programare, începând din 8 mai

El a adăugat că serul produs de AstraZeneca va fi livrat acolo unde medicii vor solicita acest vaccin.

„Vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor solicita, îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a subliniat el.

Medicul militar a spus că nu exclude ca România să rămână cu un surplus de vaccinuri de la AstraZeneca, dar că obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate în luna august poate fi atins, iar estimarea se bazează doar pe vaccinurile cu ARN mesager.

Alte articole:   Când ar putea începe și cum se va derula vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste 12 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate