blog-logo

Încă un pacient din Brașov a suferit șoc anafilactic după vaccinul anti-COVID

Încă un pacient din Brașov a suferit șoc anafilactic după vaccinul anti-COVID

În nici 24 de ore a fost raportat, la Brașov, cel de-al doilea caz de reacții adeverse severe după vaccinarea anti-COVID cu serul Pfizer-Biontech.

Un bărbat de 31 de ani a prezentat o reacţie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune.

Reacţia a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.

Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov, iar personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU.

„Ultimul caz de efecte adverse severe a fost înregistrat în data de 21.04.2021: un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență «Regina Maria» Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic.

Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, potrivit Prefecturii Brașov.

Numărul cazurilor totale de reacţii adverse post-vaccinale raportate în judeţ este de 119, dintre care două severe.

Alte articole:   Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, joi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.