blog-logo

Cîțu: Ne gândim să renunțăm la mască după ținta de 10 milioane de cetățeni vaccinați

Cîțu: Ne gândim să renunțăm la mască după ținta de 10 milioane de cetățeni vaccinați

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că este prea devreme să se renunţe la purtarea măştii de la 1 iunie, menţionând că ar putea fi luată această măsură după ce se atinge ţinta de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi împotriva COVID.

Cîțu a explicat că în cadrul primei ședințe a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament.

„Astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate, de aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima parte. 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important. Am spus că atunci putem să facem acest lucru, dacă avem aproape 35% din populaţia care trebuie să fie vaccinată, o vaccinăm, deci depinde de noi. A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul, o şedinţă în care le-am spus colegilor mei cum cred că ar trebui să lucreze, fiecare minister va veni cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine”, a explicat el.

După prima reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate, începând cu 1 iunie 2021, șeful Guvernului a precizat că purtarea măștii nu va mai fi obligatorie după ce va fi atinsă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate.

„După ce ne vaccinăm, vom renunţa şi la mască. La 1 iunie e cam devreme să renunţăm la mască. (…) Trebuie să ne gândim la a renunţa la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi. Până atunci nu are sens să discutăm despre aşa ceva”, a afirmat Cîţu la Palatul Victoria.

Comitetul interministerial se va reuni săptămânal, însă vor putea avea loc și ședințe extraordinare.

Alte articole:   Dr. Valeriu Gheorghiță ajută la vaccinarea turiștilor, la Castelul Bran

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate