blog-logo

Cadre medicale de la Spitalul Militar „Regina Maria” asigură vaccinarea în localități izolate din Braşov, Covasna şi Harghita

Cadre medicale de la Spitalul Militar „Regina Maria” asigură vaccinarea în localități izolate din Braşov, Covasna şi Harghita

Douăzeci de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale acționează în spijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

Echipele şi centrele mobile sunt arondate spitalelor militare, fiind formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Alte articole:   Atelier interactiv de tipărire în cadrul proiectului de la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu

Echipa mobilă de vaccinare împotriva COVID-19, pusă la dispoziția autorităților brașovene de Ministerul Apărării Naționale este formată din cadre medicale de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria” și acționează în județele Brașov, Covasna și Harghita.

Echipa mobilă va face imunizarea în spații special amenajate, iar vaccinarea se face fără programare.

Transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Acțiunea are loc la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene și ca urmare a instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate