blog-logo

Trei accidente pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Avertismentul salvamontiştilor

Trei accidente pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Avertismentul salvamontiştilor

Trei accidente s-au produs sâmbătă pe pârtiile de schi din Poiana Brașov, iar în unul din cazuri a fost nevoie de intervenția SMURD, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Sâmbătă, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce schiau pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Una dintre aceste persoane a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o la unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate.

Salvamontiștii brașoveni avertizează că temperatura ridicată din timpul zilei duce la schimbarea consistenței zăpezii, de la dură la moale ceea ce crește riscul producerii unor accidente.

“Temperaturile ridicate determină stratul de zăpadă să fie moale. Zăpada specifică sezonului de primăvara are o consistență deosebită, fiind grea, îmbibată cu apă și solicită foarte mult articulațiile picioarelor. În aceste condiții, asigurați-vă că aveți legăturile schiurilor reglate corespunzător, astfel încât să elibereze piciorul în cazul unui șoc puternic sau a unei suprasarcini, clăparii strânși pe picior, pentru a proteja gleznele și pe cât posibil, evitați să bruscați schiurile, pentru a nu suprasolicita articulațiile. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!”, a transmis Salvamont Poiana Brașov.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 610 cazuri, implicând 627 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice la Râșnov. Tombolă cu premii

Foto facebook.com/Salvamont Poiana Brasov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov