blog-logo

Predarea şi evaluarea online, incluse în contractul educațional pentru anul școlar 2021 – 2022

Predarea şi evaluarea online, incluse în contractul educațional pentru anul școlar 2021 – 2022

Predarea şi evaluarea online vor face parte din contractul de şcolarizare pentru anul şcolar următor, anunţă ministrul Educaţiei într-o declaraţie la Digi24.

Este vorba despre contractul educaţional pe care fiecare elev şi părinte îl semnează cu instituţia de învăţământ, de regulă la începutul fiecărui ciclu de şcolarizare. Modificarea acestui act ar însemna ca toţi elevii ar trebui să semneze în toamnă noua formă a contractului.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că predarea online trebuie făcută “acolo unde este adecvată”.

“Trebuie să ne ocupăm de situaţia actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiţi pentru predarea online, conectivitate generalizată şi echipamente pentru orice elev.

Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situaţie, acest lucru fiind impus de criza sanitară. Şcoala on-line nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiţi pentru predarea on-line. Predarea on-line presupune cu totul alte activităţi faţă de predarea clasică: de la conceperea conţinutului până la evaluare şi examinare.

Evaluarea şi examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să îţi ofere garanţia că cel care răspunde este într-adevăr elevul care trebuie să răspundă. Acest lucru lipseşte cu desăvârşire în şcolile din România, acest lucru necesită acordul celui examinat on-line, pentru a prelua controlul asupra propriului echipament IT.

Acest aspect nu a făcut parte din contractele de şcolarizare şi va face parte din contractele de şcolarizare care vor fi semnate pentru anul şcolar următor: 2021-2022. Este foarte important. Predarea on-line nu a fost eficientă pentru că au fost diferenţe foarte mari de la o zonă la alta, atât din perspectiva conectivităţii, cât şi din perspectiva echipamentelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Legea Educației prevede că la baza relațiilor dintre școală și elev/părinte este un contract educațional, care este reglementat prin Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ (ROFUIP).

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.