blog-logo

Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Senatorul Marius Toanchină trage un semnal de alarmă legat de pasivitatea președintelui Iohannis, care asistă de pe margine la criza politică din coaliția pe care chiar el a format-o. Totodată, parlamentarul vorbește și despre neprofesioniștii de la Ministerul Sănătății, despre criza din educație, dar și despre domeniul HoReCa, lăsat de izbeliște.

„Suntem într-o perioadă de criză politică, care se suprapune totodată peste criza sanitară, criza educațională, criza socială, criza economică. Parcă trăim un blestem. Suntem obligați la acest moment să vorbim doar despre criză. Speranța acestei societăți era în această guvernare girată și garantată totodată de președintele Iohannis, care a ales încă de la început să ignore rezultatul votului și, în consecință, să scoată de la guvernare partidul care a acumulat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, și anume PSD. Este partidul care a venit cu o propunere de prim-ministru, în persoana domnului Rafila, medic de profesie, care ar fi putut să gestioneze foarte bine această criză sanitară. Ignorându-se voința poporului și înlăturând PSD de la guvernare, au dat Ministerul Sănătății pe mâna unui neprofesionist”, a declarat Toanchină într-o conferință de presă.

Alte articole:   Noi tranșe de vaccinuri Johnson & Johnson și Pfizer BioNTech sosesc în România

EL spune că, în momentul în care opinia publică a verificat CV-ul lui Vlad Voiculescu, s-a constatat că acesta nu numai că nu este pregătit pentru domeniul Sănătății, dar nu a putut să exhibe nici măcar o diplomă de facultate: el nu este absolvent cu studii superioare și a apelat la o situație de avarie, aducând alături de el un număr de 21 de consilieri. Ministerul Sănătății a fost împovărat cu astfel de persoane care nu au știut cum să gestioneze criza sanitară.

„Revenind și la celelalte neajunsuri ale sistemului social, ne gândim la domeniul economic, în special la domeniul HoReCa, poate cel mai afectat. La acest moment, nu se mai vorbește nimic de măsurile de sprijin. Totul este trecut într-un con de umbră. Singura preocupare a actualei guvernări este înlocuirea ministrului Sănătății. Această clasă politică conducătoare nu a făcut decât să-și croiască sistemul instituțional după bunul plac.

În ceea ce privește educația, ignorăm poate cel mai important aspect din societatea românească. Nu vom mai putea recupera aceste carențe. Sunt elevi care nu au mai mers la scoală de un an, este totul într-o ceață continuă. Nu ne vom putea însănătoși ca societate fără a avea o societate educată. Educația este motorul unei societăți. Nu se mai vorbește de acest domeniu deloc, nu avem măsuri de redresare a sistemului de învățământ”.

Aflându-ne într-o perioadă de criză, toți cei din clasa politică ar trebui să ne punem la o masă, lăsând la o parte luptele interne, luptele dintre partidele politice și să găsim cele mai bune soluții pentru a reveni la normalitate. Suntem la un an și jumătate de la apariția acestui virus și nu am adoptat niște măsuri concrete pentru redresarea societății – spune parlamentarul PSD.

Alte articole:   Anunţ licitaţie vânzare auto

„Aș vrea să revin la tăcerea președintelui Iohannis, care, dacă a împrumutat de la Băsescu modelul de președinte jucător, dacă a fost jucător și i-a convenit această postură când s-a format coaliția, în ciuda voinței poporului, acum tace. Îl rog pe această cale pe domnul președinte să iasă din starea de pasivitate, să își îndeplinească rolul constituțional și, totodată, să aducă pe calea unei normalități această guvernare, să respecte rezultatul alegerilor și să poarte discuții și cu ceilalți parteneri politici”, a concluzionat senatorul Marius Toanchină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate