blog-logo

Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase

Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase

În noaptea de Înviere, circulaţia persoanelor este permisă doar în cazul participanţilor la slujbele religioase, a declarat vineri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Lucian Bode, le cere românilor să rămână acasă în noaptea de Paște, dacă nu merg la sluba de Înviere, subliniind că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

El a reamintit că, în baza hotărârii de guvern adoptate pe 8 aprilie, în cazul celor care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii va fi permisă în intervalul orar 22.00 – 5.00.

“Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare. Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.

În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități  să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă.

Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a declarat Bode într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Ministrul de Interne a explicat că procesiunile religioase din zilele de Paşte vor strânge un număr mare de credincioşi, arătând că rolul forţelor de ordine va fi să se asigure că oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară şi să ia cele mai bune măsuri pentru prevenirea tulburării ordinii şi liniştii publice.

Alte articole:   Afla mai multe despre pardoseala ideala pentru medii industriale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate