blog-logo

Cîțu: Mai multe centre de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer

Cîțu: Mai multe centre de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer

O parte dintre centrele de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer, a anunțat vineri, premierul Florin Cîțu.

Şeful Guvernului a spus că vrea să accelereze campania de vaccinare şi a decis să transforme mai multe centre de vaccinare AstraZeneca în centre de vaccinare Pfizer. De asemenea, pentru a crește capacitatea de vaccinare, vor fi organizate centre de imunizare şi în interiorul unor unităţi economice.

„În primul rând, vom da posibilitatea de avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through, lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare. Ştiu că va începe la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru, în perioada următoare. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși că se va crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă și așa mai departe”, a declarat vineri Florin Cîțu, la Cluj-Napoca.

El a precizat că și-ar dori ca până la începutul verii să avem cinci milioane de cetățeni vaccinați.

„Vrem ca, în această vară, să ne bucurăm de concediu, dacă vrem să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. Avem aceste două luni – am spus că, la 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem acea țintă de cinci milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregistreze și să se vaccineze, ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate”, a precizat Florin Cîțu.

Potrivit lui Florin Cîțu, țara noastră a ajuns la o capacitate de vaccinare de 115.000 de doze pe zi.

Alte articole:   Noi criterii de clasificare a țărilor cu risc epidemiologic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate