blog-logo

Vaccinurile Pfizer și Moderna s-ar putea administra în trei doze

Vaccinurile Pfizer și Moderna s-ar putea administra în trei doze

Directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie, ”probabil”, de un rapel al vaccinului pentru Covid-19 în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat complet, transmite CNBC, citat de news.ro.

Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

”Un scenariu probabil este acela că va fi probabil necesară a treia doză, undeva între şase şi 12 luni şi apoi, ulterior, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Şi, din nou, variantele vor juca un rol cheie. (…) Este extrem de important să reducem grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus” , a declarat Bourla.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.

Alte articole:   Anul școlar 2021-2022 începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică, anunță ministrul Educației

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin

Și compania Moderna a anunțat că speră ca în această toamnă să aibă disponibilă o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce, relatează Digi24.

Potrivit directorului general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, doza ar fi menită să ofere o mai mare protecție împotriva Covid-19.

Declaraţiile acestuia vin la o zi după ce compania Moderna a anunţat că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Institutul Național pentru Sănătate al SUA a început să testeze luna trecută o varietate de oferte din partea Moderna, pentru utilizarea unei a treia doze de vaccin. Aceasta ar urma să crească protecţia imunitară, în contextul temerilor crescute legate de apariția unor variante noi ale virusului, printre care cea africană.

Alte articole:   12 autobuze electrice turcești de 18 m vor sosi la Brașov

Încă de la finele lunii februarie, Pfizer şi BioNTech anunțau că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.