blog-logo

În comuna Prejmer vor fi plantați, sâmbătă, 5.500 de arbori

Primul pas în cadrul proiectului intitulat ,,Judeţul Braşov, Inima Verde a României” este realizarea unei perdele forestiere în comuna Prejmer. Acţiunea de plantare va avea loc sâmbătă, 17.04.2021, începând cu ora 10.00.

În urma adresei transmise de către Instituția Prefectului Județului Brașov, referitoare la identificarea unor terenuri sau zone pentru plantare puieți pe bază de voluntariat, autoritatea publică locală a Comunei Prejmer a răspuns pozitiv și în acest sens a identificat ca zonă propice plantărilor de puieți, o porțiune de 4 km limitrofă acostamentului Drumului Național 10, km 139+505 – 145+155 și zona învecinată pistei de biciclete ce leagă comuna de Parcul Industrial Prejmer.

Pentru realizarea unei perdele forestiere eficiente se vor folosi ca specie principală arbori din specia Stejar Roșu American, intercalați cu arbori de Gorun, Scoruș, Frasin și Paltin de Munte, care au fost furnizați de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.

Total puieți: 5.500 bucăți

Acțiunea se realizează în parteneriat cu:

Consiliul Județean Brașov;

Regia Națională a Pădurilor Romsilva;

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt;

Asociația Creștem România Împreună;

Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultura și Exploatări Forestiere;

Hidro Sal Com Prejmer;

Graells & Llonch Parks Prejmer;

Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei”;

Asociația ASV România.

Astfel de campanii ecologice sunt un bun exemplu pentru comunitățile locale și pot atrage, pe lângă voluntarii asociaților partenere, participarea membrilor comunității.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.