blog-logo

Primăria Săcele a scos la licitație construirea de locuințe sociale în fosta „Ambasadă Franceză”

Primăria Săcele a scos la licitație construirea de locuințe sociale în fosta „Ambasadă Franceză”

Primăria Săcele a publicat astăzi, în sistemul electronic de achizții publice, anunțul pentru execuția lucrărilor de construire a unui număr de 27 locuințe sociale în clădirea fostei „Ambasade Franceză” din Cartierul Electroprecizia, clădire ce va fi complet modernizată. Durata de implementare a proiectului este de 3 ani.

„Clădirea care urmează a fi reabilitată a fost construită în perioada 1945-1950 și a avut utilizări diverse printre care cele de cămin de fete, săli de clasă, arhivă. Scăderea numărului populației școlare precum și schimbarea profilului Liceului Tehnologic Victor Jinga au dus la renunțarea la aceste funcțiuni, astfel că în prezent construcția este neutilizată și oferă oportunitatea de a fi valorificată în scopul acoperirii unor necesități importante ale comunității precum cea referitoare la deficitul de locuințe sociale”, a precizat primarul săcelenilor, Virgil Popa.

Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica

Prin execuția lucrărilor propuse, clădirea va fi consolidată, refuncționalizată și extinsă, urmând să i se confere destinația de bloc de locuințe sociale. Clădirea rezultată va avea un regim de înălțime subsol parțial + parter + 2 etaje + mansardă si o suprafață utilă de 2020 mp.

Prin schimbarea destinației acesteia în bloc de locuințe sociale, se vor crea 21 de apartamente cu 2 camere si 6 garsoniere. De asemenea, se are în vedere creșterea eficienței energetice și diminuarea consumului de utilități la nivelul clădirii reabilitate în vederea îmbunătățirii condițiilor de mediu în Municipiul Săcele.

Valoarea estimata fara TVA : 5.018.567,45 lei ( 4.906.082.45 lei fără TVA finantare M.L.P.D.A. iar 112.485,00 lei fără TVA finantare din bugetul local ) La baza determinării valorii estimate a contractului de execuție lucrări, a stat Devizul General al Proiectului Tehnic și Centralizatorul cheltuielilor pe categorii de lucrări, intocmite de proiectant.

Alte articole:   Daniel Milea inițiatorul unui proiect inedit in Brașov: Golani Mici

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 mai 2021, ora 15.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.