blog-logo

Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Cîmpeanu: Există presiune din partea părinților

Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Cîmpeanu: Există presiune din partea părinților

Cadrele didactice care nu sunt vaccinate ar putea preda doar online, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care susține că “ e o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat marți, într-o conferință desfășurată la Ploieşti, că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești, citat de Agerpres.

Ministrul a adăugat că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”.

Alte articole:   Consiliul Concurenței anchetează scumpirea carburanților, după ce prețurile la benzină și motorină au atins un maxim istoric

El a spus că aceasta este doar o “ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și “justificată”.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a afirmat ministrul Educației.

Ministrul a mai precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.

Alte articole:   Peste 400 de brașoveni vaccinați cu prima doză în ultima zi. România a depășit pragul de 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.