blog-logo

Peste 1.000 de amenzi în valoare totală de aproape 300.000 de lei date de polițiştii rutieri din Braşov

Peste 1.000 de amenzi în valoare totală de aproape 300.000 de lei date de polițiştii rutieri din Braşov

În perioada 05 – 11 aprilie 2021, polițiștii rutieri și polițiștii cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza județului Brașov pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră și ordine publică. 

    Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

–    Verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020;
–    Impunerea respectării tuturor normelor legale de către conducătorii auto în ceea ce privește circulația pe drumurile publice;
–    Verificarea alcoolscop și cu aparatul DrugTest a tuturor conducătorilor auto;
–    Respectarea limitelor legale de viteză prevăzute pentru sectorul de drum parcurs;

    În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare, etiloteste, etilometre, aparate DrugTest, precum și cinemometre TruCam. 

    Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 1.018 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 910 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – rep. privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de peste 295.000 lei.

    De asemenea, polițiștii au reținut 105 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au reținut 42 certificate de înmatriculare.

    Totodată, polițiștii constatat 24 de infracțiuni la regimul rutier, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, precum și alte infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale,  instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate