blog-logo

Școala se reia după vacanța de primăvară pe baza scenariilor de până acum

Școala se reia după vacanța de primăvară pe baza scenariilor de până acum

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021.

În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare.

Astfel, Klaus Iohannis a spus că școala se va relua după vacanța prelungită de primăvară tot în cele trei scenarii pe baza ratei de infectare.

“În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicatul de presă.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, susține Administrația în comunicatul citat.

O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.

Alte articole:   Încep reînscrierile copiilor la grădiniță, pentru anul școlar 2021-2022

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat joi, cu prilejul lansării la Braşov a campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, că rata de imunizare împotriva COVID-19 nu a influenţat şi nu va influenţa scenariile de funcţionare a şcolilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate