blog-logo

Polițiștii au dat 140 de sancțiuni în valoare totală de 6.500 de lei

Polițiștii au dat 140 de sancțiuni în valoare totală de 6.500 de lei

La data de 08 aprilie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

 Astfel, ieri, 08 aprilie 2021, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 970 de locații, 77 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 120 de mijloace de transport persoane.

Alte articole:   Guvernul a adoptat măsurile propuse de CNSU referitoare la obligativitatea Certificatului verde Covid în localitățile cu incidența cazurilor Covid între 3 – 6 la mie

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 136 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 4 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 6.500 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 3.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Alte articole:   În județul Brașov sunt 563 de persoane cu COVID-19. Incidență peste 2, în Hălchiu, Drăguș, Sânpetru

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte normele legale în vigoare.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov