blog-logo

Marius Dunca: Cîțu mai este premierul României? De ce este surprins atunci că Guvernul cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea?

Marius Dunca: Cîțu mai este premierul României? De ce este surprins atunci că Guvernul cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea?

Peste 14000 de noi angajați la stat de când cei de la PNL au ajuns la guvernare. Senatorul Marius Dunca critică modul în care Guvernul a decis să cheltuie banul public, în timp ce datoria României a ajuns la aproape 50% din PIB.

„Premierul României, fost Ministru de Finanțe, se face că nu știe de ce au crescut cheltuielile cu salariile. Florin Cîțu a uitat probabil că guvernarea PNL a făcut, în fiecare lună de când a preluat puterea, 1000 de angajări ÎN PLUS. În aceste condiții, numărul noilor angajați la stat din rândul oamenilor de partid depășește 14.000. Mii de noi posturi au fost înființate astfel în toată țara, pentru clientela politică. Să nu uităm posturile de secretar general al instituției prefectului și cel de al doilea subprefect.

Vorbim practic de un jaf total cu banii publici pentru că guvernarea nu încetează să umfle schemele de personal pentru oamenii de partid. În primele două luni ale acestui an, cheltuieli de personal au fost mai mari cu 1,149 miliarde de lei, față de aceeași perioadă a anului trecut (+6,6%). Și ca haosul să fie mai mare, cu cât cresc cheltuielile cu personalul, cu atât crește și datoria publică a țării, care se apropie de 50% din PIB.

Chiar zilele trecute țara noastră a mai luat un împrumut gigantic, de 3,5 miliarde de euro, la o dobândă de 14 ori mai mare decât media europeană. De asta nu înțeleg românii unde s-au dus banii din împrumuturi. În sănătate nu s-au dus, în educație nu, în măsuri de sprijin a mediului privat, nici atât.

Cîțu îngroapă țara în datorii pe termen lung pentru a îndesa bani în buzunarele clientelei politice, în timp ce rata șomajului a atins un nou record negativ, ajungând la 5,7%, cu o tendință de creștere. Vorbim efectiv este o creștere cu 84% a șomajului din octombrie 2019, de când PSD a plecat de la guvernare și până acum. Românii nu mai au locuri de muncă în timp ce clientela politică prosperă.

Într-o țară cu o guvernare responsabilă, ar fi inadmisibil ca premierul să scape de sub control un indicator vital, precum costurile cu salariile, care au o pondere consistentă în bugetul național. Din păcate, «România normală» înseamnă pentru cei de la guvernare doar brambureală, datorii, restricții fără sens și incompetență”, a concluzionat senatorul Marius Dunca.

Alte articole:   Noi tranșe de vaccinuri Johnson & Johnson și Pfizer BioNTech sosesc în România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate