blog-logo

Șapte polițiști brașoveni, reținuți pentru corupție, au primit pedepse mai mici sau suspendate după ce și-au denunțat colegii

Șapte polițiști brașoveni, reținuți pentru corupție, au primit pedepse mai mici sau suspendate după ce și-au denunțat colegii

Șapte polițiști de la Poliția Rutieră Brașov, reținuți în urma cercetărilor Direcției Generale Anticorupție (DGA), au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, fapt care le-a suspendat sau micșorat pedepsele. Mai mult, aceștia vor fi scoși la pensie anticipat însă cu aceeași sumă de bani, relatează stiri.tvr.ro.

Pe 25 martie, ofițerii DGA au reținut un polițist de la Serviciul Rutier Brașov care luase mită de la șoferi. Imediat, polițistul a încheiat un acord cu anchetatorii: își recunoștea vinovăția și oferea informații despre alți colegi care ar fi acceptat mită.

A urmat o altă reținere și semnarea unui nou acord între procuror și cel de-al doilea polițist prins. Ambii suspecți s-au grăbit să își depună actele de pensionare, spun surse judiciare. Cel mai probabil, vor scăpa cu o pedeapsă minimă sau cu suspendare și pensia va rămâne neatinsă.

Alte articole:   ANAR: Restricții în alimentarea cu apă în aproape 700 de localități, din cauza secetei 

Acordul de recunoaștere a vinovăției, spun juriștii, ajută anchetatorii. Chiar dacă unii dintre inculpați scapă ușor de pedepse grele.

Această procedura i-a ajutat pe anchetatorii brașoveni să prindă 7 polițiști care luaseră mită. Surse judiciare spun că cereau între 100 și 500 de lei șoferilor care plăteau pe loc ”amenda neoficială”.

Sursa: stiri.tvr.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.